Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:16 | September 15, 2017

ENDOMETRIOS

Nu börjar jag äntligen blogga igen, så glad att vara del av Cube gänget 🙂

Tänkte börja med ett ganska eller väldigt personligt inlägg, har i månader lidit av hög smärta och kraftiga blödningar. Har samtidigt som jag mått så dåligt och gått på smärtstillande varje dag försökt behålla mitt glada jag, det sociala livet och försökt jobba på. Det värsta med allt detta är att det känns som den här sjukdomen jag har fått inte tas på allvar. Det är såååå otroligt vanligt har jag nu förstått, får höra så många som har det nu men jag hade ingen aning. Jag har aldrig vetat att någon har det förrän nu när det blivit riktigt illa för mig.

En annan sak som har vart jobbigt är att det känns som man inte kan vara “Sjuk” pga detta för det är en kvinno-sjukdom, det är sammankopplat med mens, vi kvinnor ska ha ont när vi har mens, vi har problem med äggstockarna etc. Det känns inte okej. Den här sjukdomen borde pratas mer om, vi kvinnor borde få mer hjälp. Vi borde upplysa om det, vi borde göra något åt det och inte bara ta det mindre seriöst för det är en kvinnosjukdom. Var 10:e Svensk som har mens har denna sjukdom. Jag är helt säker på att det hade funnit massa hjälp om det var män som bar den. Vilket är hemskt.

Förutom smärtan jag har lidit av, viktiga saker jag missat, jobb jag gått miste om, tröttheten jag lidit av varje dag pga allt blod jag förlorat och all smärtstillande jag fått proppat i mig så är det så otroligt psykiskt påfrestande, att blöda igenom på viktiga tillfällen, att inte veta om man kommer kunna gå på sin väns bröllop pga för mycket smärta, att inte kunna planera vardagen för man aldrig vet. Har gråtit och skrikit mig till sömns, vart in och ut på akuten men ändå försökt behålla humöret på topp jämt. Man behöver inte det, det är okej att må dåligt, man behöver inte skämmas men det blir väl så när det handlar om just det här antar jag. Jag vill mest skriva det här inlägget om det finns fler där ute som lider av kraftiga smärtor i äggstockarna, har cystor, endometrios, jobbig mens som tar över ens liv. Jag finns här, jag ser er, jag vill hjälpa er och jag hoppas ni kan hjälpa mig. Vi måste bli hörda och få hjälp på riktigt.

Har genomgått min första operation- tagit bort mina cystor och har något slags hopp om att det ska bli bra nu, men jag vet inte, tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Min styrka har vart att tänka positivt, vägrar se mig själv som ett offer men jag vill leva ett normalt liv med den här sjukdomen. Jag tar en dag i taget och ska kurera mig några dagar nu. Anyway Hej på er och nu har ni fått ett riktigt personligt inlägg av mig. Hoppas jag kan hjälpa fler av er där ute. Kärlek <3

 


6 comments6 kommentarer om “ENDOMETRIOS”

  Hej! Vill bara säga att du är inte ensam! Har har kämpat med detta länge och varit sjukskriven de senaste två åren på deltid. Mitt liv har stannats upp och det är svårt att människor att ta sjukdomen på allvar! Vi måste kriga för detta ä! ❤️

  Reply

  Hej, åh tack för du delar med dig. Det är vidrigt verkligen vad vi får lida med <3 Ja det måste vi göra!!!!!

  Reply

  Hej,

  Du och alla andra tjejer som går igenom det här är LEJONKVINNOR rakt av <3! Tråkigt att världen inte tar det här på allvar just pga könen… Kan inte du anordna event där du bjuder över lite folk (kända/okända) till eventet där någon talare kan komma och berätta om sjukdomen? Fler kan få höra om den, man kan dela tip&trix med varandra samt om man lyckas få två kända ansikten att dela det hela så kan det bli stort, man kan även samla ihop pengar till forskningen (om det nu är det som är anledningen till att det ALDRIG nämns och ingen bryr sig om den)…

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.

Our profiles
Privacy & cookies Change Consent for Third Party Cookies